2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Skype heeft bevestigd dat het bezig is met het ontwikkelen van videogesprekken in 3D.

Dit nieuws werd onthuld in een interview met de BBC om de tiende verjaardag van Skype te vieren. "We hebben werk in het lab gedaan om te kijken naar de mogelijkheden van 3D-schermen en het opnemen in 3D", zo vertelt Microsofts corporate vice president van Skype, Mark Gillett. "We hebben veel voortgang gezien in schermen en veel mensen kopen nu tv’s en beeldschermen die in staat zijn om in 3D beeld af te spelen."

Hij vertelde verder dat de opnameapparatuur echter nog niet zo ver is. Met de huidige technologie zouden meerdere camera’s aan de computer moeten worden gekoppeld en deze precies moeten worden uitgelijnd onder de juiste hoek.

Gillett vertelt dat het 3D-videogesprekken nu werkend heeft in het lab, maar dat het het ecosysteem van camera’s in de gaten houdt om te bepalen wanneer zo’n functie uitgebracht zou kunnen worden. Een beslissing van Skype om 3D te ondersteunen zou die markt overigens een stevige impuls kunnen geven, net wanneer 3D in tv’s weer begint af te zwakken.

Skype werd in 2011 overgenomen door Microsoft. Gillett laat weten dat deze overname heeft geresulteerd in vooruitgang van het bedrijf door integratie van Skype in Outlook en in oktober in Windows 8.1.

De eerste werknemer van Skype, Taavet Hinrikus, is het daar echter niet mee eens en laat weten: "Het is jammer, maar het bedrijf is de focus op producten en gebruikerstevredenheid verloren en is bezig met reorganiseren en verkocht en gekocht worden. Skype moet zichzelf opnieuw focussen om de beste communicatietools te maken en hard vechten voor mobile. Bedrijven als WhatsApp, Viber en andere leiden nu de communicatiemarkt voor mobile – dat is iets waar Skype hard voor zal moeten vechten om dat terug te krijgen."