1 min

Microsoft heeft vrijdag bekendgemaakt dat de overname van Skype officieel is afgerond. Vorige week heeft de Europese Commissie groen licht gegeven voor de overname. Er is 8,5 miljard dollar betaald voor de overname en vanaf vandaag is Skype dan ook een nieuw bedrijfsonderdeel van Microsoft.

In mei van dit jaar liet Microsoft weten dat het Skype wilde overnemen en dat beide partijen tot een overeenstemming waren gekomen. Skype is een dienst waarmee men kan (video)bellen via internet en waar wereldwijd flink gebruik van wordt gemaakt. Met de overname wil Microsoft de sociale, mobiele en videomarkt verder verbeteren. "Simpel gezegd willen we de manier waarop gecommuniceerd wordt transformeren." aldus Tony Bates, CEO van Skype.

De overname zal hoogstwaarschijnlijk betekenen dat we de diensten van Skype veelvuldig op de verschillende platformen van Microsoft tegen zullen komen. Skype leent zich namelijk prima voor bijvoorbeeld de Xbox 360, Windows Phone 7 en Windows 8. Microsoft heeft al laten weten dat Skype niet alleen exclusief voor de Microsoft besturingssystemen zal worden doorontwikkeld maar ook gewoon blijft verschijnen op andere besturingssystemen. Skype is momenteel ook beschikbaar voor de Mac, Linux en verschillende mobiele telefoon platformen.

Met 8,5 miljard dollar is de overname van Skype de grootste overname die Microsoft heeft gedaan in zijn geschiedenis. Maandelijks wordt Skype door 170 miljoen mensen gebruikt.