Facebook heeft besloten om de update met betrekking tot het privacybeleid uit te stellen. Met deze update zou het mogelijk worden voor de socialmedia-gigant om je profielfoto te gebruiken om met behulp van gezichtsherkenning suggesties aan te bieden van andere foto’s waarin je getagd kunt worden.

Als reden voor het uitstellen van de update geeft Facebook dat het bedrijf de tijd wil nemen om alle reacties van gebruikers te lezen en in overweging te nemen. Ook geeft het bedrijf aan dat deze update slechts een uitwerking is van een beleid dat het al eerder voerde.

Wat overigens opvalt is dat dit besluit komt vlak nadat zes consumentenprivacygroepen samen aan de Federal Trade Commission (FTC), een onderdeel van de Amerikaanse regering dat opkomt voor consumentenbelangen, hebben gevraagd om het besluit van Facebook tegen te gaan. Deze groepen beweren dat de update ingaat tegen de rechtszaak die er al eerder is geweest tussen de FTC en Facebook.

In deze rechtszaak kwam naar voren dat Facebook informatie van de gebruikers deelde met adverteerders. Dat terwijl was aangegeven dat het niet gedeeld zou worden. Daarnaast heeft Facebook recentelijk toegezegd 20 miljoen dollar te betalen aan een class-action rechtszaak waarbij privacygroepen aangaven dat Facebook de privacy van gebruikers schond door profielfoto’s en de naam van de gebruiker te plaatsen bij bedrijven die door de gebruiker geliked zijn.

De update, die afgelopen week werd aangekondigd, zou eigenlijk vandaag ingevoerd worden. Facebook geeft aan te verwachten dat het bedrijf volgende week de update alsnog zal kunnen uitvoeren.