In New York flyeren politieagenten met het advies aan gebruikers van Apple’s mobiele apparaten om de update naar iOS 7 (review) door te voeren. Het is een poging om het aantal diefstallen van de gewilde iPhone terug te dringen.

Het lijkt op een promotiestunt van Apple, toch gaat het daadwerkelijk om New Yorkse politieagenten, die met behulp van flyers gebruikers van het mobiele besturingssysteem iOS op iPhones erop willen wijzen de nieuwste update door te voeren.

Eerder werd bekend dat kwaadwillenden zich eenvoudig toegang konden verschaffen tot persoonlijke accounts via het omzeilen van het vergrendelscherm van mobiel besturingssysteem iOS 7, Apple beloofde direct een oplossing.

Met het creëren van een bewustwording van de noodzaak van het beveiligen van de iPhone, wil de Amerikaanse overheid het aantal diefstallen van smartphones, die erg geliefd zijn in het zwarte circuit, terugdringen.

Door het beveiligen van de iPhone 5S door de vingerafdrukherkenning, alsmede het advies om de applicatie Find My iPhone te gebruiken op alle iPhones, wordt gepoogd de Apple producten niet meer aantrekkelijk te maken voor diefstal. Met iOS 7 kan de Find my iPhone-fucntie op de telefoon dankzij de Activation Lock niet uitgeschakeld worden zonder de Apple ID van de gebruiker. Voorheen was het zo dat het herstellen naar fabrieksinstellingen deze functie de das om deed, maar zonder deze gegevens kan dit niet.