Zojuist is de update naar iOS 7 voor Apple’s mobiele apparaten uitgebracht. Met iOS 7 krijgen Apple’s apparaten de beschikking over een besturingssysteem dat vooral op visueel vlak volledig op de schop is gegaan.

Met iOS 7 (review) krijgen eigenaars van een recente iPad, iPhone of iPod touch de beschikking over een besturingssysteem dat op visueel vlak weinig overeenkomsten meer vertoont met wat ze gewend zijn. Vooraf kunnen we dus ook stellen dat een gewenningsperiode ingepland mag worden als je overgaat op de update.

Inmiddels druppelen de eerste visuele updates voor applicaties ook binnen via de App Store. We zagen deze week bijvoorbeeld al een nieuwe versie van eBay, Flipboard, Foursquare, Pandora, RunKeeper, Shazam, WordPress en Yahoo, waarbij het uiterlijk volledig aangepast is aan iOS 7.

De update naar iOS 7 is te installeren via iTunes of te installeren vanuit de Instellingen-app in iOS. De update is beschikbaar voor apparaten vanaf de iPad 2, de iPhone 4 en de vijfde generatie van de iPod touch.