Enige tijd geleden plaatste Google al reclameberichten in de webversie van Gmail. Het lijkt erop dat het plaatsen van reclame zal worden uitgebreid naar de meest recente versie van de Gmail-applicatie op het mobiele besturingssysteem Android.

Android Police meldt dat er in versie 4.6 van de Gmail-applicatie voor mobiele apparaten met het Android-besturingssysteem een zogenaamde library in de broncode is ontdekt die verwijst naar de mogelijkheid tot het plaatsen van reclame door adverteerders. Ook wordt er gesproken over een functie die het de gebruiker van de Gmail-applicatie mogelijk maakt zijn of haar favoriete reclame als reguliere email te ontvangen in de inbox.

Google zelf heeft nog geen commentaar gegeven over de ontdekte library in de broncode die het plaatsen van reclame mogelijk maakt. Ook is er nog niet bekend of de iOS-versie van de Gmail-applicatie dezelfde inhoudelijke wijziging zal ondergaan.

Gezien de reclame in de Gmail-applicatie op Android momenteel nog niet zichtbaar is, is het de vraag wanneer deze reclame haar intrede zal doen.