1 min

Google heeft versie 4.2.1 uitgegeven van de Gmail-app voor Android. De uitgave van de vernieuwde app staat volgens Google in het teken van het makkelijker maken om berichten te bekijken en lezen.

In de nieuwste versie van de Gmail-app kan een gebruiker er voor kiezen om de binnengekomen e-mail precies aan het formaat van het scherm aan te passen. Daarnaast kan vervolgens een knijpbeweging gebruikt worden om bepaalde gedeeltes van de mail beter te bekijken.

Als je even snel je mail wilt checken wanneer je haast hebt en snel de spam wilt wegfilteren, kun je voortaan met een veegbeweging berichten verwijderen of archiveren. Daarnaast zie je nu ook thumbnails van de bijlage van een mail. Wanneer daarop gedrukt wordt, verschijnt er een galerij waarin je door alle bijlagen kan bladeren. Als laatste heeft Google het ook mogelijk gemaakt dat video’s die gemaakt zijn op je telefoon toegevoegd kunnen worden direct aan je e-mail. Dit gebeurt op een vergelijkbare wijze als dat we van WhatsApp gewend zijn.