Google lijkt iets gedaan te hebben aan de eenvoudige wijze waarop opgeslagen wachtwoorden in de Chrome-webbrowser voor kwaadwillenden terug te vinden zijn.

De mogelijkheid die de webbrowser Google Chrome de gebruiker biedt om de wachtwoorden bij bepaalde sites op te slaan, om ze vervolgens automatisch op te roepen bij een vervolgbezoek aan de betreffende site is natuurlijk erg handig.


Toch blijkt dat deze wachtwoorden ook voor andere gebruikers van hetzelfde fysieke apparaat waarop de wachtwoorden opgeslagen zijn, erg makkelijk te achterhalen zijn. Dit kan door via het uitrolmenu in Google Chrome naar de instellingen te gaan. Hier kunnen vervolgens in de geavanceerde instellingen de opgeslagen wachtwoorden worden beheerd. Hierbij behoeft namelijk geen wachtwoord ingevoerd te worden.

Op de blog van Google-ontwikkelaar Francois Beaufort is een bericht geplaatst waarin duidelijk wordt dat Google een extra beveiligingslaag heeft aangebracht voor deze opgeslagen wachtwoorden (link). Deze toegevoegde beveiliging zal vooralsnog enkel te vinden zijn in de nieuwste build van Chromium voor Mac OS X.

Het is nog niet bekend of en wanneer de betere beveiliging zal worden toegepast voor gebruik op andere besturingssystemen.