Naar aanleiding van de grootschalige Adobe-hack begin oktober heeft Facebook getroffen gebruikers geadviseerd hun wachtwoord te veranderen. Dit advies in de vorm van een notificatie is verstuurd naar Facebookgebruikers waarvan het e-mailadres in de lijst van gehackte Adobe-accounts staan.

Onlangs werd bekend dat de lijst met het aantal Adobe-accounts waarvan de gegevens op straat lagen door een grootschalige hack veel langer was dan eerst werd gedacht. Adobe ging zelf eerst uit van zo’n drie miljoen gedupeerden. Later beweerden bronnen dat het zou gaan om gegevens van zo’n 150 miljoen klanten.

Als reactie op het op straat liggen van deze klantgegevens heeft Facebook besloten al haar gebruikers waarvan de accountgegevens in de lijst van gehackte Adobe-accounts staan hiervan op de hoogte te stellen.


Middels deze notificatie worden Facebookgebruikers verzocht enkele persoonlijke gegevens te bevestigen en hun wachtwoord te veranderen. Volgens de website Krebs on Security heeft Facebook een specifieke code laten uitvoeren op de inloggegevens in de lijst van gehackte Adobe-accounts. Deze zouden daardoor automatisch worden vergeleken met de inloggegevens van Facebookgebruikers. Zo zouden enkel gebruikers waarvan de inloggegevens overeen komen de notificatie krijgen.