1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Omroepen NPO, RTL en SBS hebben aangekondigd dat gezamenlijk gewerkt wordt aan een platform waarmee de consument uitzendingen kan bekijken. De dienst krijgt de naam NL Ziet en biedt uitgezonden afleveringen en ook video on demand.

Met NL Ziet kunnen gebruikers content maximaal een jaar na uitzending terugkijken, ook kan er in sommige gevallen een week vooruit worden gekeken. Het doel is om NL Ziet op alle apparaten aan te bieden, in eerste instantie gaat het om Linux, Mac OS X en Windows, maar andere platformen worden op termijn toegevoegd.

De omroepen zullen zelfstandig te werk gaan, maar hun content wel op één platform aanbieden. De consument hoeft dus niet naar verschillende websites uit te wijken om alle gewenste content te bekijken. Wel moet maandelijks een bedrag worden betaald om gebruik te maken van NL Ziet. Ook zullen platformen als RTL XL en NPO Plus voortleven, maar wat die diensten voor extra’s bieden is op dit moment niet bekend. De initiatiefnemers achter NL Ziet gaan in gesprek met andere partijen om te bekijken of een bredere samenwerking mogelijk is.

NL Ziet gaat in 2014 van start, wanneer precies is nog onduidelijk, net als de hoogte van de maandelijkse kosten.