De Nederlandse providers die televisie aanbieden aan hun klanten gaan de handen ineen slaan om illegale televisiestreams op internet aan te pakken. Websites waar je gratis of tegen een kleine betaling een stream kan bekijken van bijvoorbeeld Film1 of Fox Sports moeten verdwijnen want dit kost de providers geld.

De providers gaan gezamenlijk op zoek naar illegale streams om vervolgens de persoon of personen te achterhalen die de streams aanbieden. Daarna zullen de gegevens worden overgedragen aan politie en justitie om ervoor te zorgen dat de aanbieders worden vervolgt en de streams offline worden gehaald.

De providers denken dat ze alles bij elkaar miljoenen euro’s mislopen door dit soort streams. Al hebben de providers nog niet in kaart gebracht hoeveel gebruik er wordt gemaakt van dergelijke streams, wel stellen ze dat als 0,5 procent zo’n illegale stream gebruikt de schade al op loopt tot miljoenen euro’s.

Hoewel sommige streamaanbieders vanuit het buitenland opereren zijn er ook veel Nederlandse personen of partijen die deze streams aanbieden. Deze zullen waarschijnlijk als eerste worden aangepakt.