Rockstar Games had een groot succes afgelopen september met de lancering van GTA V. De ontwikkelstudio is echter nog niet klaar met de GTA-franchise en brengt in december GTA San Andreas uit voor Android, iOS en Windows Phone.

Rockstar Games gaat Grand Theft Auto San Andreas opnieuw uitbrengen, ditmaal voor Android, iOS en Windows Phone. Eerder bracht Rockstar ook al Grand Theft Auto III en Grand Theft Auto Vice City uit voor Android en iOS. Dit zal echter wel de eerste GTA worden die te spelen is op Windows Phone.

GTA San Andreas speelt zich af in Los Santos, de stad waar GTA V (review) zich eveneens in afspeelt. Rockstar heeft voor de mobiele release van GTA San Andreas een aantal grafische verbeteringen doorgevoerd, die ervoor zorgen dat de schaduwen dynamischer zijn, er meer kleuren gebruikt worden en spelers verder kunnen kijken in de spelwereld. Ook zijn de karakter- en auto-modellen verbeterd.

Ook de besturing van het spel is aangepast. Om beter samen te werken met touchscreen-apparaten verandert de besturing dynamisch in verschillende situaties. Ook zullen fysieke controllers ondersteund worden.