2min

Rockstar zal GTA III uitbrengen voor zowel iOS als Android op 15 december aanstaande. Hiermee krijgt GTA III een herlancering op de mobiele platformen. De game zal zowel te spelen zijn op verschillende smartphones als op verschillende tablets, waarbij de tablet waarschijnlijk de voorkeur zal genieten.

Rockstar heeft inmiddels laten weten dat het om een herlancering van de volledige GTA III game gaat. Er is dus niet geknipt in de game om deze kleiner of compacter maken voor de mobiele platformen. Alleen de besturing zal uiteraard anders zijn omdat je met een touchscreen werkt en niet met een controller of toetsenbord/muis.

De toestellen waarop GTA III beschikbaar gaat komen zijn als volgt:

Apple iOS apparaten: iPad 1 en 2, iPhone 4 en 4S en de iPod touch 4e generatie
Android smartphones: HTC Rezound, LG Optimus 2x, Motorola Atrix 4G, Motorola Droid X2, Motorola Photon 4G, Samsung Galaxy R, T-Mobile G2x
Android Tablets: Acer Iconia, Asus Eee Pad Transformer, Dell Streak 7, LG Optimus Pad, Motorola Xoom, Samsung Galaxy Tab 8.9 and 10.1, Sony Tablet S, Toshiba Thrive

Zoals je wellicht is opgevallen is het niet allemaal goed nieuws. Rockstar mist nog ondersteuning voor enkele smartphones waaronder de populaire Samsung Galaxy S II, maar ook de Sony Ericssion Xperia Play lag toch wel in de lijn der verwachting. De huidige lijst zijn alle smartphones en tablets die bij de lancering ondersteund worden, Rockstar heeft laten weten nog te werken aan ondersteuning voor meer smartphones en tablets.