Online videodienst YouTube is bezig met het testen van een nieuwe interface. Deze zou op dit moment voor een beperkt aantal gebruikers zichtbaar zijn. Het betreft de desktopversie van YouTube.

Verschillende gebruikers van de populaire videodienst YouTube melden dat zij een nieuwe interface zien. Het zou hier vooralsnog om een beperkte uitrol gaan, er is sprake van een testfase. Door de relatief kleine wijzigingen wordt de interface van de desktopversie van YouTube meer gelijkgetrokken met die van de mobiele versie. Zo worden de verschillen in ervaring tussen de platformen minimaal.

In de nieuwe weergave is onder andere de beginpagina minder druk bezet. Zo zijn er maximaal drie video’s naast elkaar geplaatst in iedere rij. Bij de huidige weergave is het aantal weergegeven video’s afhankelijk van de schermgrootte. Tevens is het in de nieuwe weergave mogelijk om de Gids van iedere locatie in YouTube te verbergen. Dat kan momenteel enkel bij het kijken van een video.

De functies Wat je kunt bekijken en Mijn abonnementen zijn in de nieuwe weergave gecentreerd en daardoor toegankelijker. Ditzelfde geldt voor het uploaden van video’s, deze optie is vanuit een uitrolmenu rechtsboven te bereiken.