Adobe heeft een noodpatch voor Flash uitgebracht. Er bleek een kwetsbaarheid in Flash te zitten waardoor de controle over systemen op afstand over te nemen is. De kwetsbaarheid wordt volgens meldingen al actief misbruikt en bestaat zowel op Mac- als Windows-systemen.

Gebruikers van de browsers Chrome en Internet Explorer hoeven hun webbrowser enkel op te starten, waarna de update automatisch wordt gedownload. Gebruikers van andere browsers kunnen de update het beste zo snel mogelijk handmatig downloaden en installeren. Het probleem bestaat in de Flash-variant voor zowel Mac OS X als Windows.

Het bedrijf benadrukt dat de kwetsbaarheid grote gevolgen kan hebben omdat een aanvaller de volledige controle over een systeem kan overnemen. De patch heeft daarom ook de hoogste prioriteit gekregen van de fabrikant.

Ook Linux-gebruikers kunnen getroffen worden, maar Adobe geeft de kwetsbaarheid in dit geval een lagere prioriteit. Adobe kwam tot die waardering omdat Linux historisch gezien minder vaak aangevallen wordt.

Via het Download Center van Adobe is de update verkrijgbaar.