Apple heeft een update uitgebracht voor Mac OS X, waarmee een groot beveiligingslek in het besturingssysteem voor Macs wordt gedicht. Vorige week kwam het lek aan het licht, toen bleek dat bepaalde apps voor Mac-, iOS-apparaten gevoelig zijn voor aanvallen. Apple heeft nu op alle platformen het lek gedicht.

Hoewel het lek om misbruik te voorkomen niet volledig is geopenbaard, is wel duidelijk dat het gaat om een serieus beveiligingsprobleem. Via een bepaalde code is het mogelijk om een zogenaamde "man in the middle"-aanval uit te voeren. Hierbij kan een hacker een website of dienst voor laten doen als zeer betrouwbaar binnen het besturingssysteem.

Apple heeft het lek zelf ontdekt en vorige week een patch uitgebracht voor iOS 7, op basis daarvan konden beveiligingsonderzoekers het lek ook construeren en zij kwamen erachter dat in Mac OS X hetzelfde lek aanwezig is. Apple werd dan ook opgeroepn om het lek snel te dichten, wat nu is gebeurd.

Met de update heeft Apple het versienummer van Max OS X Mavericks bijgewerkt naar 10.9.2. De update is onderdeel van een grotere update, waarbij ook FaceTime, iMessage, Mail en Safari een update hebben ontvangen.