1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft gisteren een veiligheidsupdate voor haar Mac OS X besturingssysteem uitgebracht, waarmee twintig lekken worden gedicht, waaronder de lekken in de Safari browser en de e-mail client.

De bundel aan patches dicht een aantal lekken, waarmee het mogelijk was voor kwaadwillenden om de controle over de computer over te nemen.
Apple kreeg de afgelopen weken flinke kritiek te verduren, nadat er twee wormen voor en twee veiligheidslekken in Mac OS X werden ontdekt.

Behalve de problemen met Safari en de e-mail client, verhelpt de update ook mogelijke problemen met de iChat software. Doordat het chatprogramma nu eerst de downloads valideert is er minder kans op het binnenhalen van onbekende en onveilige bestanden.

De overige patches verhelpen problemen met het bekijken van websites met schadelijke code, problemen met PHP, een lek in Apple’s Directory Services, een probleem met het mounten van fileservers en een bug in de FileVault software.

Mac OS X gebruikers kunnen de patch binnenhalen via de Software Update in Mac OS X of via de downloadsectie op Apple’s website. Meer over de 2006-001 patch is hier te vinden