1 min

Tijdens de Oscar-uitreikingen, één van de grootste TV-evenementen van het jaar, heeft Samsung ervoor gezorgd dat het retweet-record aan gruzelementen is gegaan. Een selfie van presentatrice Ellen DeGeneres was goed voor meer dan 2 miljoen retweets.

Met een Samsung Galaxy Note 3 (review) in de hand besloot DeGeneres het publiek te betreden en een foto te schieten met vele bekendheden. In de foto zien we naast de presentatrice zelf onder andere Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Julia Roberts, Meryl Streep, Kevin Spacey, Jared Letho en Brad Pitt.

De foto werd vervolgens op Twitter geslingerd en het retweet-proces kon beginnen. Binnen enkele minuten was het oude record reeds verbroken. Dat record stond op 780.000 stuks en werd door President Barack Obama gevestigd na zijn herkiezing in 2012.

De selfie was geen spontane actie, maar werd gesponsord door Samsung. Helaas voor Samsung greep DeGeneres voor en na de show weer gewoon terug op haar iPhone. Daardoor kan de presentatrice worden toegevoegd aan een lijstje met gesponsorde onhandigheden van Samsung. Op dat lijstje vinden we onder andere voetballegendes David Beckham, Franz Beckenbauer, de tennisser David Ferrer en T-Mobile’s CEO John Legere.

Momenteel staat de teller op 2,41 miljoen retweets en nog eens 1,17 miljoen favorieten.