1 min

Deze week vonden de Academy Awards plaats, waar Samsung een gesponsorde actie in scène zette. Deze actie leverde aardig wat publiciteit op, goede doelen pikken echter ook een graantje mee.

Presentatrice Ellen DeGeneres maakte tijdens de show een selfie met verschillende Hollywood-sterren in beeld. Deze foto werd gemaakt met een Samsung Galaxy Note 3 (review) welke vol in beeld was. De afbeelding is inmiddels bijna 3,3 miljoen keer gedeeld op Twitter en dat is ongeëvenaard. Het vorige record stond op naam van President Obama en bedroeg een slordige 800.000 retweets.

De microblogdienst pikte het succes zelf ook op en rekende voor dat de tweet ongeveer 32,8 miljoen keer gezien is. Dat aantal is echter gebaseerd op het aantal retweets op dat moment, de teller stond toen nog op 2,4 miljoen stuks.

Omdat Samsung zo tevreden is over de actie, wil het Koreaanse bedrijf nog wat extras doen. Het merk zal 3 miljoen dollar doneren aan goede doelen, DeGeneres mag de doelen uitkiezen. CNBC geeft aan dat onder andere St. Jude’s en Humane Society op donaties kunnen rekenen.