Microsoft zou op het punt staan om een desktopversie van de OneNote-applicatie voor Mac OS X uit te brengen. Deze versie zou allerlei nieuwe mogelijkheden en functies met zich meebrengen, maar veel belangrijker: Deze versie zou gratis worden. Hetzelfde geldt voor de Windows-versie van OneNote.

Microsoft OneNote is een applicatie die Microsoft alweer 10 jaar geleden voor het eerst uitbracht, hoewel de applicatie vooral op Windows is gericht, heeft het bedrijf de afgelopen jaren ook iOS- en Android-versies van de applicatie uitgebracht. Deze mobiele versies zijn altijd gratis geweest, maar de desktopversie van OneNote maakt onderdeel uit van het Office-pakket en daarvoor moet gewoon worden betaald.

Met de opkomst van voornamelijk Evernote heeft Microsoft veel gebruikers verloren. Evernote is gratis, op alle platformen aanwezig en is extreem populair. Microsoft heeft dat ook opgemerkt en wil nu de concurrentie aangaan met Evernote, door OneNote ook uit te brengen voor Mac OS X en het prijskaartje te verwijderen. Waarschijnlijk zal OneNote dan ook los worden gekoppeld van het Office-pakket en ook gratis los worden aangeboden. Dit alles zou eind maart moeten gaan gebeuren.

Tot slot zal Microsoft een nieuwe web clipper-functie aan OneNote toevoegen, waarmee gebruikers delen van webpagina’s kunnen uitknippen en opslaan in de dienst. Microsoft zou hiervoor browserextensies aan het ontwikkelen zijn, zowel voor Internet Explorer, Chrome als Firefox. Evernote kent ook zo’n functie. Verder wil Microsoft de gebruiker de mogelijkheid bieden om aantekeningen te mailen, waarna deze worden opgeslagen in je account. Microsoft zou ook nog andere functies in petto hebben om gebruikers te overtuigen OneNote te gebruiken in plaats van Evernote.

Gisteren meldde Techzine dat er een nieuwe versie van Office voor de Mac onderweg is, welke later dit jaar zal worden geïntroduceerd. Ook gaan er nog steeds geruchten over Office voor de iPad, maar of deze nou wel of niet komt blijft onduidelijk.