Vorige week werd het al beweerd en vandaag is het uitgekomen: Microsoft heeft OneNote voor Mac OS X uitgebracht. De app is vanaf vandaag te downloaden vanuit de applicatiewinkel voor Apple’s Mac-producten. Het gebruik van de dienst is voortaan gratis.

Het gebruik van OneNote was voorheen grotendeels gelimiteerd tot Windows-platforms. Met de opkomst van alternatieven zoals Evernote lijkt het erop dat Microsoft er veel aan gelegen is om een voorname speler te zijn in deze markt. Mede met dat doel in het achterhoofd lanceert Microsoft ook een API waarmee derde partijen OneNote in hun applicaties kunnen integreren.

Op visueel vlak doen de Mac- en Windows-versies van OneNote veel aan elkaar denken. Er zijn slechts kleine veranderingen zichtbaar. We zien bijvoorbeeld de bekende Ribbon-interface terugkeren.

Gebruikers kunnen OneNote vanaf heden gratis gebruiken. Daarmee biedt Microsoft OneNote nu gratis aan voor Android, iOS, Mac OS X, Windows en Windows Phone. Tevens is er een web-app. Bepaalde functionaliteit blijft wel enkel beschikbaar voor betalende gebruikers, denk bijvoorbeeld aan Outlook-integratie en ondersteuning voor SharePoint.

OneNote is vanaf nu gratis te downloaden vanuit de Mac App Store.