1 min

Microsoft komt dit voorjaar met een nieuw abonnement voor Office 365 voor consumenten. Op dit moment biedt de softwaregigant Office 365 voor consumenten aan voor 99 euro per jaar, hiermee kan het hele gezin gebruikmaken van Office 365. Daar komt nu een goedkoper abonnement onder te zitten voor 69,99 euro per jaar, geschikt voor één persoon.

Microsoft komt dit voorjaar met een nieuw persoonlijk abonnement voor Office 365, dit abonnement is 30 procent goedkoper dan de enige huidige optie voor consumenten. Microsoft mikte met Office 365 in eerste instantie op het hele gezin, zo kan je het huidige abonnement gebruiken op maar liefst vijf computers in huis, het nieuwe persoonlijke abonnement zal echter maar op één computer en één tablet werken.

Hierbij kunnen we meteen speculeren over het feit dat Office 365 op één tablet zal werken. Als we kijken naar de Surface Pro-tablets, van Microsoft dan zouden we die eigenlijk eerder tellen als computers dan als tablets, gezien de specificaties van het apparaat. Andere fabrikanten zoals Acer en Toshiba hebben wel Windows 8-tablets in de verkoop, die zou Microsoft kunnen bedoelen. Het zou echter ook zomaar kunnen dat we dit voorjaar alsnog de introductie van Office voor de iPad gaan zien.

In elk geval kiest Microsoft ervoor om Office betaalbaarder te maken voor consumenten. Voor bedrijven verandert er op dit moment niets.