2min

Microsoft gaat enige veranderingen doorvoeren in de consumentenabonnementen die beschikbaar zijn voor Office 365. De wijzigingen gaan gelden voor Office 365 Home en Personal. In beide gevallen gaat het om veranderingen van het aantal mensen dat tegelijk gebruik kan maken van Office-apps.

Welk van de twee abonnementen je ook hebt: het is binnen de diensten mogelijk om op meerdere apparaten Office-toepassingen te installeren. Microsoft verandert op 2 oktober echter het beleid ten aanzien van deze toepassingen en verhoogt het aantal gebruikers dat tegelijk ingelogd kan zijn.

De huidige situatie

Voor 99 euro per jaar kan je een Office 365 Home-abonnement afsluiten. Binnen dat abonnement kunnen vijf mensen de kernapps van Office installeren. Het gaat dan om Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote. Daarnaast krijgt elke gebruiker 1 terabyte aan opslagcapaciteit ter beschikking binnen de OneDrive Storage. De vijf gebruikers kunnen gezamenlijk maximaal op tien apparaten tegelijk een Office-app draaien.

Voor Office 365 Personal betaal je 69 euro per jaar. Het is een licentie op de vijf kernapps, die voor één gebruiker geldt. De gebruiker mag op één apparaat ingelogd staan op een Office-app.

De nieuwe situatie

Vanaf 2 oktober is er een andere situatie en veranderen de voorwaarden. Die worden gunstiger en maakt het mogelijk voor abonnees om op een onbegrensd aantal apparaten Office te installeren. Gebruikers van Office 365 Home kunnen straks op vijf apparaten tegelijk ingelogd staan. Ook wordt het mogelijk voor zes, in plaats van vijf mensen, om gebruik te maken van een Home-abonnement.

Ook voor Microsoft Office Personal is er een gunstige wijziging. Gebruikers van deze abonnementsdienst kunnen straks op vijf apparaten tegelijk ingelogd staan, in plaats van één.