Ontwikkelstudio Rovio heeft een nieuwe video van Angry Birds Epic uitgebracht. In de video is te zien hoe de gameplay van het nieuwe spel zal verlopen, onder begeleiding van wat extra informatie.

Angry Birds Epic gaat zich afspelen in "een compleet verzonnen wereld waarin gekke kostuums tot de laatste mode horen en wapens een beetje anders zijn". De Angry Birds gaan de strijd aan met de varkens die we al kennen uit andere Angry Birds-games. Ditmaal bezoeken de Angry Birds de varkens echter in hun eigen land: Piggy Island.

In de game is het de bedoeling dat de varkens bestreden worden volgens het turn-based principe: Eerst doet de ene partij een aanval en dan de andere, totdat een van beiden het loodje legt. Daarmee stapt Rovio af van het bekende principe waarbij de vogels richting de varkens geschoten werden met een katapult.

Rovio heeft Angry Birds Epic vooralsnog enkel gelanceerd in Australië, Canada en Nieuw-Zeeland. De uitrol naar de rest van de wereld wordt snel daarna verwacht. Vooralsnog komt de game enkel beschikbaar in de App Store.