1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Angry Birds Epic, zoals de nieuwste telg uit de reeks zal heten, zal een rollenspel worden, ook wel bekend onder de noemer RPG. Daarmee stapt Rovio af van het originele concept waarbij de pissige vogeltjes weggeschoten moesten worden.

Eerder deze week plaatste Rovio al een teaser waarin een Angry Bird in het harnas van een ridder te zien was. Nu is er meer bekend over de volgende Angry Birds-game, die de ondertitel Epic zal dragen. De game zal vallen onder het rollenspel-principe, het maken van items en wapens zal daarom een prominente rol krijgen. De karakters zullen daarnaast ook een level-systeem kennen.

Elk type vogel heeft zijn eigen klasse. De gele vogel is een tovenaar, de rode vogel is bijvoorbeeld een ridder, zoals in de teaser al was te zien. De vogels moeten over Piggy Island worden geleid en daarbij moeten zoals vanouds de varkentjes het ontgelden, ditmaal dus op hun thuisbasis.

Angry Birds Epic wordt in eerste instantie op 13 of 14 maart uitgebracht in Australië en Canada, maar wel enkel voor iOS. Andere delen van de wereld moeten kort daarop volgen. Een Android-versie komt later dit jaar.