1 min

Angry Birds Epic is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar voor gebruikers van Android, iOS en Windows Phone. Het gratis rollenspel sleept je mee in de wereld van de Angry Birds, de spelvorm is de eerste grote wijziging ten opzichte van het origineel.

Met Angry Birds Epic wijkt Rovio voor het eerst echt af van het origineel van de succesvolle reeks. In de eerste Angry Birds-game moest de speler met behulp van een katapult de karakters op een constructie werpen om de gemene varkens die eieren hadden gestolen een lesje te leren.

In het nieuwe Angry Birds Epic zijn diezelfde varkens opnieuw van de partij, maar nu zit er een dieper verhaal in het spel en is de gameplay anders. Zo hebben de vogels en varkens wapens en verlopen gevechten volgens een turn-based concept.

Angry Birds was al beschikbaar in Australië, Canada en Nieuw-Zeeland, vanaf vandaag kan het spel ook in andere delen van de wereld worden gespeeld. Angry Birds Epic is gratis te downloaden vanuit de App Store, Google Play en de Windows Phone Store.