Tijdens de Game Developers Conference heeft Sony een prototypeversie van een Virtual Reality-bril voor de PlayStation 4 uit de doeken gedaan. Voorlopig gaat de bril door het leven als Project Morpeus.

Project Morpeus werkt samen met de PlayStation 4. Ondanks dat de bril momenteel nog in de prototypefase verkeert, is Shuhei Yoshida van Sony al overtuigd van de mogelijkheden. "Project Morpeus is het resultaat van drie jaar lang zwoegen om onze visie voor Virtual Reality te verwerken in een product."

De digitale bril is voorzien van een Full HD LCD-scherm van 5 inch. Ook zijn een gyroscoop en accelerometer geïntegreerd, maar in samenwerking met de PlayStation Camera en PlayStation Move biedt Sony een uitgebreide ervaring waarbij de bewegingen van de speler worden waargenomen. Door gebruik van verschillende speakers wil Sony een 3D-ervaring geven.

Hoewel het prototype met een HDMI- en USB-kabel van 5 meter verbindt, wil Sony de uiteindelijke versie van de bril graag draadloos maken. Ook zou het gewicht van de bril geen last zijn voor je neus of wangen, het ontwerp zorgt bovendien voor een goede doorstroming van lucht.

Sony heeft inmiddels al vele partners gestrikt voor de ontwikkeling van content. Grote namen als Autodesk, Crytek, Epic Games en Unity gaan ondersteuning bieden.

Vooralsnog maakte Sony geen lanceerdatum bekend. Wel wordt binnenkort een ontwikkelversie naar partners verstuurd.