1 min

Verschillende bronnen melden dat Sony tijdens de Games Developers Conference, die volgende week zal plaatsvinden, op de proppen komt met een Virtual Reality-bril voor de PlayStation 4. de bronnen noemen de bril superieur ten opzichte van wat we momenteel op de markt kunnen vinden.

Tegenover het gamesblad Edge hebben verschillende ontwikkelaars aangegeven dat Sony de bril volgende week zal presenteren. Een aantal externe ontwikkelstudio’s zouden al beschikken over een vroege versie van de bril. Zij omschrijven het product als "verreweg superieur" ten opzichte van de eerste versie van de Oculus Rift. Sony zou onder andere het verschil maken wat betreft snelheid en resolutie. Er komt echter ook een nieuwe versie van die bril op de markt, waardoor de balans weer meer wordt opgezocht.

Sony organiseert tijdens de Games Developers Conference op 18 maart een evenement met de naam Driving the future of innocation, wat in ieder geval veelbelovend klinkt. Shuhei Yoshida, de president van Sony Computer Entertainment, zal zijn opwachting maken tijdens de presentatie. Dat geldt ook voor Richard Marks en Anton Mikhailov, wie eerder werkten aan PlayStation Eye en PlayStation Move.