Voorlopig ziet microblogdienst Twitter af van het plan om privéberichten van versleuteling te voorzien. Aan een dergelijke functie werd gewerkt om alle persoonlijke informatie privé te houden, maar dat plan is voorlopig in de ijskast gezet, dat meldt The Verge.

Twitter zal persoonlijke data voorlopig nog niet gaan versleutelen, dat wordt gemeld op basis van anonieme bronnen. De microblogdienst had hier plannen voor, zodat hackers en inlichtingendiensten niet mee zouden kunnen lezen. Het plan had betrekking op persoonlijke berichten, beschermde accounts en andere persoonlijke informatie.

Hoewel de plannen voorlopig niet uitgevoerd worden, heeft Twitter het niet opgegeven. Volgens de bronnen zou de microblogdienst momenteel zoveel zaken in ontwikkeling hebben, dat ervoor is gekozen om bepaalde projecten op een laag pitje te zetten. De versleuteling is er blijkbaar één van.

Sinds de bekendmakingen van klokkenluider Edward Snowden heeft Twitter zich kritisch opgesteld tegenover de afluisterende overheden en inlichtingendiensten. Zo is de microblogdienst één van de partijen die graag meer bekend zou willen maken over wat voor en hoeveel data aan de overheid moet worden verstrekt.