‘iPhone 6 komt in september in twee formaten’

De Japanse zakenkrant Nikkei is er zeker van: de iPhone 6 komt op zijn vroegst in september en wordt met twee schermformaten beschikbaar gesteld. Nikkei baseert zich op bronnen uit de Japanse productieketen.

Bronnen binnen Japanse displayfabrikanten hebben tegenover Nikkei aangegeven dat de iPhone 6 met schermformaten van 4,7 en 5,5 inch zal worden uitgebracht. Dat zal op zijn vroegst in september gebeuren.

Met schermgroottes van 4,7 en 5,5 inch zal Apple een opvallende stap zetten. De fabrikant bracht nog nooit iPhones met verschillende schermformaten uit en stapte überhaupt pas één keer over op een nieuw formaat. De originele iPhone beschikte over een scherm van 3,5 inch, de iPhone 5 was Apple’s eerste smartphone met een scherm van 4 inch.

De Japanse fabrikant Sharp zal mede verantwoordelijk zijn voor de productie van de schermen, welke worden geproduceerd in een fabriek in Kameyama. Ook Japan Display en LG zijn bij de productie van schermen betrokken. De schermen zullen ergens in de periode april tot juni in massaproductie worden genomen.

De schermresolutie van de iPhone 6 zal "significant hoger" zijn dan nu het geval is. Dat moet ook wel, wil Apple überhaupt voldoen aan de eigen Retina-standaard. Het is onduidelijk welke exacte resolutie gehanteerd zal worden.

Bron:Nikkei