1 min

Apple zal volgens geruchten dit jaar verrassen met een snellere opvolging van het vlaggenschip van de iPhone-reeks. De Amerikaanse fabrikant zou twee versies van het nieuwe topmodel willen uitbrengen, waarbij er een verschil in schermgrootte is.

Het is niet voor het eerst dat beweerd wordt dat de iPhone 6 in twee varianten wordt uitgebracht, dit gerucht is inmiddels zo hardnekkig dat het steeds aannemelijker lijkt. De iPhone 6 zou een schermgrootte van 4,7 én 5,7 inch krijgen. De beweringen over de resolutie van de iPhone 6 met 4,7 inch-scherm lopen zeer uiteen; zo zou de resolutie van de iPhone 5S (review) aangehouden worden, maar gaan andere partijen weer uit van Full HD. De grote iPhone 6 zou echter beschikken over een Full HD-scherm en zou wel iets later op de markt worden gebracht.

De productie van de iPhone 6 zou in mei van start gaan, waarna Apple tijdens de WWDC in juni een aankondiging kan doen. Geruchten dat Apple in de zomer met een nieuwe iPhone komt gaan echter al sinds de lancering van de iPhone 4S, welke in tegenstelling tot zijn voorgangers in het najaar werd aangekondigd. De iPhone 5 en iPhone 5S volgden echter gewoon rond dezelfde periode. Daarom houden we een slag om de arm bij de beweringen over de aankondiging in juni.