1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het blijft maar gonzen rondom de introductiedatum van de nieuwe iPhones. Ditmaal wordt beweerd dat de kleine variant al in augustus zijn opwachting maakt, de phablet zal vervolgens in september op de markt worden losgelaten.

De iPhone 6 wordt tijdens een evenement in augustus getoond en later die maand in de winkels gelegd, zo beweert het Taiwanese Economic Daily op basis van bronnen die bekend zouden zijn met Apple’s plannen. Tijdens hetzelfde evenement in augustus zal ook Apple’s phablet worden getoond, deze zal pas in september in de winkels komen.

Met deze data zou Apple enigszins afwijken van het jaarlijkse schema voor de nieuwe iPhone. Doorgaans introduceert het Amerikaanse bedrijf het nieuwe model in september. Volgens de geruchten wordt de iPhone 6 uitgevoerd in twee formaten, waarbij het scherm 4,7 en 5,5 inch meet. Dit jaar zouden er 80 miljoen exemplaren van de telefoons geproduceerd kunnen worden.

Eerder werd juist beweerd dat de phablet-variant van de iPhone 6 vertraging oploopt. Dat zou komen doordat producenten moeilijkheden ondervinden bij de fabricage van de accu, die extreem dun zou zijn. Deze variant zou daardoor een lancering in 2014 mogelijk mislopen.

Apple heeft niet gereageerd op de beweringen.