1 min

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Office for iPad inmiddels al meer dan 12 miljoen keer is gedownload. De Office-suite voor Apple’s tablet werd vorige week uitgebracht.

Een week na de lancering Office for iPad door 12 miljoen gebruikers binnengehengeld. De suite bestaat uit Excel, OneNote, PowerPoint en Word. Direct na de lancering werd al duidelijk dat gebruikers zaten te wachten op de software, omdat de hitlijsten gedomineerd werden door de verschillende apps.

Microsoft maakt niet bekend hoeveel abonnementen voor Office 365 zijn afgesloten door gebruikers van de iPad. Zonder dit abonnement is de applicatie enkel geschikt om documenten te bekijken. Indien documenten gewijzigd of aangemaakt moeten worden is een abonnement op de dienst vereist.

Dat dat aantal niet gering is bleek vorige week al omdat de verschillende Office-apps hoog genoteerd stonden in de Top opgebracht-sectie van de App Store. De app zelf is gratis, de enige manier waarop deze geld kan opbrengen is door een abonnement af te sluiten. Momenteel zijn de apps in deze lijst afgezakt tot plaats 9, 14 en 116. Apple ontvangt 30 procent van de aanschafprijs van zo’n abonnement.

De Office-applicaties zijn gratis te downloaden vanuit de App Store. Een abonnement kan desgewenst eveneens via de App Store worden afgesloten.