Ondanks dat een rechter heeft besloten dat de blokkade van YouTube onrechtmatig is, wordt deze vooralsnog niet opgeheven. YouTube is inmiddels twee weken onbereikbaar voor de Turkse bevolking.

YouTube werd geblokkeerd omdat verzoeken om bepaalde content onbereikbaar te maken niet werden ingewilligd door Google. Het ging volgens premier Erdogan om video’s die onderdeel uitmaakten van een campagne tegen hem en de regering. Op de opname was te horen dat Turkse regeringsleden een militaire interventie in Syrië beraamden.

Een week geleden besloot een Turkse rechter dat YouTube weer bereikbaar moest worden gemaakt. Wel mochten 25 specifieke video’s geblokkeerd worden. De blokkade wordt volgens telecomautoriteit BTK tegen de wil van de rechter niet opgeheven omdat "sommige schadelijke content nog steeds beschikbaar zou zijn".

Eerder werd geoordeeld dat de blokkade van Twitter niet door de beugel kon, het duurde nog wel enige tijd voordat de microblogdienst weer beschikbaar was. Erdogan vindt het besluit van de rechter verkeerd en wil ook deze blokkade weer in het leven roepen.