1 min

In de lijn met de verwachtingen van analisten heeft Microsoft zijn omzet en winst zien krimpen in vergelijking met een jaar eerder. Het Amerikaanse bedrijf heeft in het afgelopen kwartaal 5,66 miljard dollar winst behaald.

Dat deed Microsoft op een omzet van 20,4 miljard dollar. Over dezelfde periode in 2013 lagen de cijfers hoger, met 6,06 miljard dollar winst op 20,48 miljard dollar omzet. Het verschil in de winstcijfers is in verhouding relatief groot, wat betekent dat Microsoft’s marges krimpen.

Uit de Devices & Consumer-afdeling wist Microsoft meer omzet te slepen, de omzet vanuit dit onderdeel groeide met 12 procent naar 8,3 miljard dollar. Opvallend is de groei van de Surface-productlijn, welke met 494 miljoen dollar omzet ongeveer 50 procent meer omzet binnenhaalde.

De omzet vanuit Bing steeg met 38 procent. Het aantal Office 365-abonnee’s steeg met 1 miljoen naar een totaal van 4,4 miljoen. De verkoop van Windows-licenties voor consumenten is met 15 procent ingezakt ten opzichte van een jaar geleden, de verkoop van zakelijke licenties groeide juist met 19 procent.

Microsoft’s cijfers komen overeen met de verwachtingen van analisten, de aandelen van de softwaregigant lopen daarom ook geen klap op.