De iOS-versie van Facebook Messenger heeft een nieuwe update ontvangen waarmee gebruikers snel korte video’s kunnen schieten, verzenden en afspelen. De video’s duren maximaal 15 seconden.

Facebook bouwt met de update voor Messenger voort op een soortgelijke functie die het in april al introduceerde, voor het maken en delen van foto’s. Vanuit het chatscherm kunnen gebruikers op een camera-icoon drukken, waarna het toetsenbord wordt vervangen voor het beeld vanuit de geselecteerde camera.

Zo kan direct een selfie worden gemaakt, deze wordt vervolgens direct gedeeld. Door de verzendknop lang ingedrukt te houden, wordt in plaats van een foto een video geschoten. Als de verzendknop wordt losgelaten wordt de video gedeeld.

Voor de mensen die hun lol niet op kunnen met de stickerfunctie is er ook goed nieuws: er kan nu "een nog grotere duim" worden verzonden om aan te geven dat je iets "echt, echt heel leuk vindt". Hoe langer je de duim omhoog-knop ingedrukt houdt, hoe groter de duim zal worden.

Facebook Messenger 6.0 is gratis te downloaden vanuit de App Store. De veranderingen zullen op termijn ook naar de Android-app worden uitgerold.