1 min

Vanaf 1 juni neemt Apple een topman van Nokia’s cameradivisie over. Het gaat om Ari Partinen, wie momenteel de functie van "Lumia Photography lead" bekleedt. Partinen werkt sinds 2007 bij Nokia en was betrokken bij de ontwikkeling van de PureView-technologie. Vanaf 1 juni gaat hij aan de slag bij Apple in Cupertino, welke functie hij bij Apple krijgt is niet bekend.

Partinen maakte zelf via Twitter zijn overstap naar Apple bekend. Partinen is voor Apple een goede aanwinst om de camera’s van de iPhone en iPad verder te verbeteren, voor Nokia (Microsoft) betekent het mogelijk een groot verlies. Hoe groot zijn aandeel precies is geweest in de ontwikkeling van de PureView-technologie is onduidelijk, maar dat hij een significante bijdrage heeft geleverd, blijkt wel uit het feit dat hij genoemd wordt als co-auteur van een ePaper waarin de PureView oversampling-technologie wordt uitgelegd.

Het ligt voor de hand dat Apple hem inhuurt om de camera’s van de iPhone en iPad verder te verbeteren. Hoewel Nokia met de Lumia-lijn nog geen groot marktaandeel heeft weten te veroveren, zijn velen het er wel over eens dat Nokia op dit moment de beste cameratechnologie voor mobiele producten in huis heeft. Nokia was bijvoorbeeld de eerste met optische beeldstabilisatie en is ook de eerste die grote 41 megapixel-sensors gebruikt in combinatie met softwaretechnologie om kwalitatief hoogwaardige foto’s te maken met een smartphone.