De CEO van Sony, Kazuo Hirai, heeft aan investeerders laten weten dat het bedrijf nu al winst maakt op de verkoop van PlayStation 4-consoles. De PlayStation 4 ging in november in de verkoop en werd toen met verlies verkocht, iets wat gebruikelijk is bij de introductie van een nieuwe console. Sony heeft de verkoop van de console redelijk snel winstgevend weten te maken.

De PlayStation 4 verkopen gaan nu dus geld opleveren voor Sony in plaats van dat ze geld kosten. Het is redelijk gebruikelijk dat een console onder de kostprijs wordt verkocht bij de introductie. Uiteindelijk verdient de fabrikant dat dubbel en dwars terug met de games die daarna nog worden verkocht.

Voor Sony is het echter goed nieuws dat het slechts een maand of zeven nodig heeft gehad om dat productieketen te optimaliseren en de kosten te verlagen zodat het nu winst kan maken op de verkoop van de consoles. In tegenstelling tot de PlayStation 3 is Sony er heel snel bij, die console werd enkele jaren met verlies verkocht.

Hirai maakte ook bekend dat ongeveer de helft van de PS4-eigenaren ook een Playstation Plus-abonnement heeft afgesloten, wat neer komt op ongeveer 3,5 miljoen abonnees. Een dergelijk abonnement kost ongeveer 50 euro per jaar.

Voor Sony is het goed nieuws dat de PlayStation 4 het goed doet en dat die nu een bijdrage levert aan de winstcijfers in plaats van deze te drukken. Het bedrijf zit al jaren in financiële moeilijkheden en probeert via reorganisaties en een nieuwe strategie het bedrijf weer op het goede spoor te krijgen.