1 min

Tags in dit artikel

,

Het aantal automatisch gedeelde statusupdates op Facebook zal gaan afnemen, belooft het sociale netwerk. Berichten die gebruikers uit eigen beweging delen krijgen juist een hogere prioriteit toegekend.

Veel applicaties hebben de mogelijkheid om in naam van de gebruiker updates te plaatsen over bijvoorbeeld beluisterde muziek of gelezen artikelen. Dat zorgt voor een relatief hoge maat van spam in de tijdlijn van gebruikers.

Facebook gaat nu actie ondernemen en ervoor zorgen dat er minder van dit soort updates geplaatst zullen worden. Bovendien moeten applicaties die automatisch updates willen plaatsen daar een opt-out voor gaan bieden.

Als een gebruiker bewust content vanuit een app of website deelt, wordt daar juist een hogere prioriteit aan gegeven. Facebook kiest daarvoor omdat het veronderstelt dat de gebruiker deze content belangrijk acht voor zijn of haar sociale kringen. Het sociale netwerk merkt bovendien op dat het vast heeft gesteld dat gebruikers uit zichzelf al meer interesse hebben voor de zaken die impliciet gedeeld zijn door de gebruiker zelf, waardoor het logisch is dat deze content prioriteit krijgt.