1 min

Facebook heeft Europese toezichthouders zelf verzocht om de acquisitie van WhatsApp aan een onderzoek te onderwerpen, meldt The Wall Street Journal. Daarmee hoopt het sociale netwerk eventuele toekomstige twijfel rondom de overname af te wenden.

WhatsApp heeft een deal met Facebook om voor 19 miljard dollar ingelijfd te worden. Om de deal doorgang te laten vinden en eventuele toekomstige problemen te voorkomen heeft Facebook de Europese toezichthouders verzocht om de overeenkomst en de gevolgen te onderzoeken.

Natuurlijk hoopt Facebook dat de overeenkomst wordt goedgekeurd door de waakhonden. Indien dat het geval is, hoeft het sociale netwerk zich geen zorgen meer te maken over eventuele onderzoeken van individuele landen, wat een hoop moeite scheelt. Ook wordt verondersteld dat Facebook met de overname wellicht te machtig zou worden.

De overname stuitte bij veel mensen op de borst omdat Facebook’s imago rondom privacy niet bijster positief is. Het nieuws zorgde bijvoorbeeld voor een run op alternatieven zoals Telegram Messenger (review) dat in een dag tijd 5 miljoen keer werd gedownload.