1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor Second Life heeft aangegeven te werken aan een compleet nieuwe virtuele wereld. Waar Second Life al een goede basis heeft gelegd voor virtuele werelden ziet Linden Lab mogelijkheden voor een volgende generatie. Een virtuele wereld die grafisch nog beter is en gebruikers nog beter de mogelijkheid biedt om te maken wat ze zelf willen.

Bij Linden Lab hebben ze de afgelopen 11 jaar hard gewerkt aan Second Life en op dit moment kent de virtuele wereld nog steeds zo’n 1 miljoen actieve gebruikers. De volgende virtuele wereld van Linden Lab wordt nu ontwikkeld en het bedrijf wil hiervoor nog zo’n 50 extra werknemers aantrekken. De eerste beta moet in 2015 beschikbaar komen en in 2016 moet de nieuwe wereld klaar zijn.

Linden Lab ziet ook veel toekomst voor hardware als de Oculus Rift, een virtual reality bril, waarmee virtuele werelden veel intenser beleeft kunnen worden. Veel gebruikers kennen Second Life wellicht als een virtuele wereld waar ze ooit eens 10 minuten hebben rondgekeken om vervolgens weer te vertrekken. Met een Oculus Rift op je hoofd ben je daadwerkelijk zelf aanwezig in de wereld, dat maakt de ervaring veel levensechter en boeiender dan met een muis en toetsenbord wat rond vliegen. Virtual Reality zal de komende jaren echt gaan doorbreken en daar wil Linden Lab met de nieuwe wereld dan ook op inzetten.