Linden Lab heeft voor het eerst cijfers gepubliceerd over het aantal actieve members van Second Life. Uit de cijfers blijkt dat ‘slechts’ 17.000 Nederlanders serieus actief zijn op Second Life.

Er zijn wereldwijd 507.000 actieve leden op Second Life. Een lid wordt als actief aangemerkt als deze langer dan één uur per maand is ingelogd.

Nederland staat op een bescheiden negende plaats wat betreft de actieve leden. De Verenigde Staten staat op één met ruim 105.000 actieve leden, gevolgd door Frankrijk en Duitsland. Veel media speculeerden al langer over het aantal actieve Nederlanders in Second Life, maar tot nog toe was alleen bekend dat ruim 300.000 Nederlanders een account heeft aangemaakt. De laatste schattingen gingen er vanuit dat ongeveer één op de tien Nederlanders een tweede leven heeft in Second Life, maar die cijfers zijn dus veel te hoog gegrepen. Deze cijfers waren echter gebaseerd op een niet representatief onderzoek, waarin de ondervraagden de vraag werd gesteld of ze een account hadden in Second Life. De cijfers gingen echter een eigen leven leiden.

Het bedrijf zelf zegt weinig aandacht aan deze feiten te besteden en concentreert zich liever op het totaal aantal uren wat men doorbrengt in Second Life per maand. Dat is namelijk een stuk interessanter, zo zegt Linden Lab.