1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google Maps heeft een nieuwe functie gekregen, waarmee het mogelijk is om hemelsbreed de afstand tussen twee punten op de kaart te meten. Het meten van de afstand op de kaart is erg eenvoudig, het enige wat de gebruiker hoeft te doen is met de rechtermuisknop op de kaart te klikken.

Google Maps is al jaren een erg succesvol product van Google. Veel mensen maken dankbaar gebruik van de kaartendienst van Google. Behalve een nieuw uiterlijk is er de afgelopen jaren maar weinig veranderd aan Maps. Google voegt nu sinds lange tijd weer eens een nieuwe functie toe, namelijk de mogelijkheid om hemelsbreed afstanden te meten.

Door met de rechtermuisknop op de kaart te klikken verschijnt er een menu met de optie Afstand meten. Door hier gebruik van te maken kunnen punten op de map worden geplaatst waartussen vervolgens de afstand wordt gemeten. Een kleine toevoeging, maar wel één die voor veel toepassingen bruikbaar kan zijn.

Voorheen was je om afstanden in te schatten afhankelijk van een legenda die met een blokje aangaf hoeveel meter of kilometer een paar centimeter op de kaart is. Dat gaf een goede indicatie, maar is soms lastig om een afstand in te schatten, dat is verleden tijd met deze nieuwe meetfunctie.