Google Maps navigeert naar meerdere bestemmingen

Met een nieuwe update voor Google Maps is het mogelijk om naar meerdere bestemmingen tegelijk te navigeren. Ook kun je door de update je reserveringen zien en aankomende evenementen bekijken.

Door de update is het mogelijk om meerdere locaties tegelijk als bestemming in te vullen. Dit was eerder ook al eens mogelijk, maar deze functie werd later weer verwijderd. Volgens Google was de mogelijkheid om meerdere bestemmingen in te geven een van de meestgevraagde functies. Als je een route hebt gekozen kun je nu voortaan op de ‘+’-knop drukken om zo meer bestemmingen toe te voegen door de bestemming op de kaart aan te klikken of ernaar te zoeken. Vervolgens is het mogelijk om de volgorde aan te passen. Deze functie werkt lopend, fietsend of met de auto.

Wanneer je in een stad langs de toeristische plekken gaat, zal onderin het beeld een overzicht gemaakt worden van de toeristische plekken waar je langsgaat, met een allerlei foto’s van de bezienswaardigheden.

Een andere functie die met de update is toegevoegd, is de mogelijkheid om reserveringen te zien als je op een bepaald bedrijf drukt. Zo is het mogelijk om je hotel- of restaurantsreserveringen te zien, maar ook de vluchten die vanaf een bepaald vliegveld vertrekken zijn in te zien. Als laatste voegt de update een functie toe die evenementen in een bepaalde omgeving kan weergeven. Dit varieert van sportevenementen tot uitvoeringen in theaters.

Het team achter Google Maps heeft aangegeven dat ze op korte termijn nog veel meer functies zullen toevoegen aan de dienst, maar welke dat zijn wilde het team nog niet kwijt.

Bron:The Next Web