1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het zal elke Facebook-gebruiker bekend voorkomen: je ploegt door je timeline en komt updates van vrienden met allerlei interessante links tegen, maar je hebt op dat moment geen tijd om het achterliggende artikel te lezen, later denk je er vaak niet meer aan om die updates nog op te zoeken. Facebook pakt dat probleem aan.

Met een nieuwe functie genaamd Save van Facebook wordt het mogelijk om interessante updates op te slaan, om ze op een later moment alsnog te bekijken. De opgeslagen berichten kunnen benaderd worden via de webversie van het sociale netwerk, maar ook via de apps voor mobiele apparaten. Ook kan je de opgeslagen items delen met je vrienden.

Via de website van Facebook zijn opgeslagen items terug te vinden onder het kopje Saved of Opgeslagen, in de linkerkolom. Een item is op te slaan door op het pijltje in de rechterbovenhoek van de update te drukken en daar vervolgens te opteren voor het opslaan van het item. Het opslaan in een mobiele app is vergelijkbaar, je vindt de items terug in het menu van de app.

Facebook zal je ook op periodieke basis herinneren aan opgeslagen items, mocht je ze vergeten.