Facebook heeft een nieuwe feature gepresenteerd waarmee gebruikers straks terug kunnen kijken in hun timeline. Gebruikers kunnen zien wat zij op dezelfde dag één jaar of twee jaar of misschien wel langer geleden hebben geplaatst of waarin ze zijn genoemd. Op die manier kunnen gebruikers makkelijker herinneringen ophalen.

Facebook stelt dat gebruikers met regelmaat terugkijken in de historie van hun timeline en op berichten klikken om te zien wat ze jaren geleden allemaal hebben ondernomen. Daar speelt het bedrijf nu op in met een nieuwe feature die oude berichten van dezelfde dag laat zien. Op die manier worden gebruikers weer geconfronteerd met een leuk concert of een weekendje weg van jaren geleden. Het zal er ongetwijfeld ook voor zorgen dat deze berichten weer nieuwe likes en reacties gaan krijgen.

Op dit moment is de feature genaamd "On This Day" (op deze dag), alleen in het Engels beschikbaar, maar de feature wordt binnenkort wereldwijd uitgerold en zal te zien zijn op zowel de website van Facebook als de mobiele apps.