2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft vandaag een interessante pagina online gezet waarin het enkele beweringen doet die niet makkelijk zijn te controleren, maar wel de moeite waard zijn om te delen. Zo beweerd het bedrijf uit Cupertino dat de App Store alleen al goed is voor 497.000 banen in Europa, het bedrijf zorgt in totaal voor 629.000 banen in Europa.

Apple heeft zelf 16.000 mensen op de loonlijst staan in Europa, dat is dus maar een schijntje van het totaal van 629.000. Dat aantal beweerd Apple namelijk aan en baan te hebben geholpen. Apple stelt dat de App Store goed is voor 497.000 banen, daarbij moet gedacht worden aan app-ontwikkelaars, maar ook designers, marketeers en hele bedrijven die draaien op het bestaan van bepaalde apps, een goed voorbeeld hiervan was WhatsApp.

Apple stelt verder dat het direct of indirect verantwoordelijk is voor 132.000 banen in Europa. Verder heeft de groei van Apple nog eens 116.000 banen gecreëerd bij andere bedrijven en tot slot heeft Apple zelf 16.000 mensen op de loonlijst staan.

Of de cijfers echt helemaal accuraat zijn is niet te controleren maar dat Apple verantwoordelijk is voor het creëren van een hoop banen, dat klopt wel. In totaal zijn er inmiddels 1,2 miljoen apps ontwikkeld welke 75 miljard keer zijn gedownload, dat zorgt voor een hele nieuwe industrie. Namelijk de industrie van het bouwen van apps. Apple laat weten meer dan 20 miljard dollar te hebben uitbetaald aan ontwikkelaars voor verdiensten met hun apps, daarvan ging 6,5 miljard dollar naar Europese ontwikkelaars. De verwachting is dat er dit jaar in de Europese app-markt zo’n 16,5 miljard dollar wordt verdient. Wereldwijd zal er 86 miljard dollar in omgaan.Nederland telt op dit moment 18.300 geregistreerde iOS-ontwikkelaars.