1 min

Het zeer populaire Minecraft heeft een nieuwe eigenaar, Microsoft heeft ontwikkelaar Mojang overgenomen. De softwaregigant legt 2,5 miljard dollar neer voor de acquisitie van de ontwikkelstudio en het spel.

De komende tijd zal moeten blijken waarom Microsoft Mojang en Minecraft overneemt, een mogelijkheid is dat de softwaregigant van plan is om het spel voor Windows Phone uit te brengen. Minecraft heeft veel succes op Android en iOS, maar een Windows Phone-versie is nog niet beschikbaar. Dat zal in de toekomst zonder enige twijfel veranderen nu Mojang onder Microsoft’s gelederen valt.

Minecraft werd zo’n vijf jaar geleden uitgebracht als een test waarbij spelers zelf een wereld konden creëren met behulp van verschillende bouwblokken. Er zijn zo’n 54 miljoen exemplaren van de game verkocht voor platformen als Mac OS X, de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Microsoft belooft overigens alle platformen te blijven ondersteunen.

Update (16:00)
De drie oprichters van Mojang verlaten direct na de overname het bedrijf, zo staat te lezen in een blogbericht van het bedrijf over de overname. Het gaat om oprichter Markus Persson, ook bekend onder de naam Notch, Carl Manneh en Jakob Porser.