1 min

Microsoft heeft een speciale versie van de populaire game Minecraft uitgebracht, het gaat om een versie speciaal voor het onderwijs, waarbij kinderenen kunnen leren door de game te spelen. Leraren kunnen het spel inzetten als hulpmiddel voor enorm veel verschillende vakken, van rekenen tot geschiedenis en natuurkunde.

Microsoft heeft het spel niet drastisch omgegooid om het geschikt te maken voor het onderwijs, het enige wat het heeft gedaan is enkele features toegevoegd, zoals bijvoorbeeld een verbeterde kaart om het navigeren makkelijker te maken. Verder heeft de leraar alle macht, zo kan de leraar bijvoorbeeld de wereld samenstellen, de materialen beperken en de opdrachten opstellen die moeten worden uitgevoerd. In totaal kunnen er 40 deelnemers samenwerken in één wereld, voldoende voor een heel klaslokaal.

Voor de leerlingen zijn er ook wat aanpassingen, zo krijgen ze in de game nu een notitieboekje cadeau zodat ze aantekeningen kunnen maken wat er gebeurd in het spel.

Aangezien niet alle leraren bekend zijn met Minecraft heeft Microsoft een website geopend waar de leerkrachten elkaar kunnen helpen en werelden en lesplannen met elkaar kunnen delen. Microsoft zelf zal geen werelden gaan ontworpen voor het onderwijs, dat laat het aan de leraren over.

De Minecraft: Education Edition wordt samen met de makers van de MinecraftEDU-mod gemaakt. De prijs voor deze speciale Minecraft versie is nog niet definitief maar het bedrijf lijkt in te zetten op 5 dollar per gebruiker per jaar.