1 min

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Minecraft inmiddels meer dan 100 miljoen keer is verkocht. Daarmee is de game de op één na meest verkochte game ooit. De titel voor meest verkochte game ooit is in handen van Tetris, met 495 miljoen exemplaren. Het gaat dus nog even duren voordat die plek kan worden overgenomen.

Minecraft bestaat inmiddels al sinds 2009 en heeft in de afgelopen zeven jaar hard aan de weg getimmerd om te zijn waar het nu is. Er is in de afgelopen jaren ook veel veranderd, belangrijkste verandering was waarschijnlijk de overname door Microsoft voor 2,5 miljard dollar in 2014. Op het moment van de overname was de game al 50 miljoen keer verkocht, maar dat is nu dus verdubbeld.

De reden voor de verdubbeling heeft ook te maken met het feit dat Microsoft de game naar veel meer platformen heeft gebracht. Minecraft is inmiddels beschikbaar voor de pc, consoles, handelds en zelfs als app voor smartphones en tablets. Daarnaast is er sindskort ook een VR-versie voor de Samsung Gear VR en Oculus Rift.

Microsoft ziet vooral toekomst voor Minecraft in virtual en augmented reality en dat zou ook een van de voornaamste redenen zijn geweest om Minecraft over te nemen.